Thursday, April 1, 2010

BETULKAN MOOD..HILANGKAN STREESSSSS... KAKAK DAN IBU...~~~adik kena tinggal

Bila yer kejadian ini berlaku.... ku kurang pasti laa tp masih lagi di bulan MAC laa..seingat aku time ni time hari bekerja... ku bawak anak ku si QI g KL... kebetulan ayah dia ada kerja dekat KTM so ibu dan kakak tumpang sekaki laa ikut ayah... fikir punya fikir... ku buat keputusan tuk tinggalkan aja adik kat rumah pengasuh...hati nk bawak tp fikir2..kalu ayah diorg join sekali tak pe laaa ni aku sorang aja.. dengan berbekalkan kakak yg sangat2 buas ni... ku percaya ku tak dapat nk handle mereka berdua dalam suatu masa... di luar kawasan rumah...~~~ hikss...
title entry ni seadanya betulll sebab nk hilangkan stresss kakak yg kadang kala dia cakap kat aku ""ibu ni...ngan dani aja...sian kakak sooang aja..huhu... bila dgr tu..rasa sedih laa aku..bukan aku nk ketepikan dia..tp..ku bg ruang lebih sikit laa tuk adik..dgn harapan kakak boleh baik2 ngan ayah.. tp dalam diam2 dia bermanjaan dgn ayah msh lagi terdetik di hati kecil dia yg aku banyak lebihkan adik dari diri dia.. sian QASEH..so hari tu adalah hari QI melepaskan geram dgn aku... sebb adik tak ikut..... di tarik aku ke sana sini... peluk cium... siap suh dukung lagi.. ayoo..hehe..mula ayah tinggalkan kami kat masjid negara..sebb mr hafiz nk tinggalkan barang pd kawan dia... lama jugk laa kami berdua lepak kat kusi2 depan mesjid tu..kakak siap berak lagi... dannn sempat laa aku guna toilet cun kat depan masjid tu.... hehe first time msk..~~ kita bkn org KL heheh~~
pastu terus menuju ke Berjaya time square... g theme park...mala laa menghabiskan masa kat sana ada laa dekat 3jam.. sementara tunggu ayah buat kerja.. kakak laa org paling hapy.. mainan tu berapa kali laa dia dok turun naik turun naik... sampai letih laa ibu nk kejar... dah letih main qaseh ajak aku g tempek muka doremon ngan pasir pulak..aku ikut aja laa.. dia laa bt semua menatang tu sampai siapp..hehe bestt cantikk.. pastu... main baling2 botol kunon ibu nk hadiahkan kakak bear2 kat situ tppppp HARAM menang huhu...sory kakak... hehe lepas tu kluar,, terus g beli tiket... tgk wayang alice in wonderland...huhu 3D gitu... dua beranak pakai sepek mata wow..hehehe...
bak kata hari tu memang best...laaa..kakak hapy dan enjoy..ibu lakk penat... dan kehabisan uwang...ahakss..heheh so kawan2 meh lerr layannn wajah2 ceria anak ku ini....






























4 comments:

kakyong said...

Salam Dia,

lama tak singgah sini..
amboi sonok & ceria nya kanak2 si baju merah tu....

QIQA said...

salam k.yong..dia pun bebenornya lama jgk dah jenguk2 blog send..ni banyak kerja laa jgk hehe... memang kakak the sgt happy laa masa tu.. tambah bg pakai bj warna merah heheh...tq k.yong sudi lepak sini...terharu gitu...taikoo dtg..hehe

Mummy Aqil said...

wow..syoknye g dating ibu & anak. tp cian gaks adik kena tggl. hehehe... xpe arr kasi cann pd kakak.. hehe

Mummy Abdlin Afkar said...

wah wah wah...ceronoknya qaseh jln dgn ibu yer..nape tak call kaka..ajak kaka join skali...tp QA takder...mesti kaka hampa

JGN LUPA..TINGGALKAN JEJAK ANDA DI SINI YE..