Friday, November 30, 2012

kembali bersiarann

lamanyaaa tak mai sinii.. br ada ms nk jengah2 sini rinii..x ada ms tp terasaaa terlalu ketinggan jauh sudah rumah ku ini... sibuk pun sm~APA PUN ~~ assalamualaikum pembuka bicara (jawab tau..tak jawab salam dosa :)  ) byk perubahan nk setting kat tempat post ni hehehe kena belajar dr mula blk nii hihihi alahaii teruk nya akuu... tak pee aku usahakan utk merajin kan jari jemari ini untuk meninggal kan jejak harian ku untuk tatapan kawan2 dan anak2 suatu hari nnt PABILA DEWASA KELAK ~

semangat baruu dgn umur yg baruuu iaitu 32 thn br masukk tau pada 26 nov lepas beberapa hr nii hihihih... org kata umur DEWASAA dah ni nnt masuk 40an jadi umur ORG TUA LA KOT HUHUHU ~~ apa pun makcik happy wlpun org sentiasa panggil haku kakak aatau makcik lani hahahahahahaha SABAWW AJA KAN~~ apa pun ibu still sht di usia 30an ini ALHAMDULILLAH~~ 

NK UPDATE PASAL FAMLY :--

1. SUAMI MASIH LG KEKAL BERSAMA mr mohd hafiz ishak ku sygg




2. ANAK MASIH LG 3 ORG ALHAMDULILLAH 3 PUTERI KU QIQAQE


QASEH IMANI ~~ 5 THN~~21 MEI 2007



QAREENA ADANI ~~ 3 TAHUN~~ 6 FEB 2009



QAIRA ELANI ~~ 1TAHUN ~~ 5 MAC 2011

3. RUMAH DH PINDAH 

PINDAHH TP MASIH KAT TK INTAN HEHE KALI NI DUDUK DGNNN~~~~ :(  ibu mertua kuu 
soooo no KOMEN  ~~

ORG KATA SYURGA DUNIAA ~~SO LAYANNNNZZZZ


4. KERJA TETAP SAMA~~~ 

TOLONG SUAMI URUSKAN KILANGG :) DULU KEDAI LANI DH ADA KILANG KECIK ALHAMDULILLAH REZEKI ANAK2 
KILANG BAJU T-SHIRT~~
KALAU SAPA2 NK ODER BAJU CUSTOM MADE LEBIH DR 200PCS LEH LAA ODER REGA SGTT MURAHH COLLA TAK COLLAR SEMUA BAWAH RM20 SIAP DESIGN LG :) ~~ promote kedai hihih

ni alamat yer

HOT PRINTING N SOUVINER
27 LORONG TEMBAGA 1
TAMAN SERI EMAS
36000 TK INTAN
PERAK
0134410696
0172634933
056212739


NI LINK fb kalau nk tgk pic leh usha2 kat sn yer

SEMPENA UMUR dah menigkat ni mcm biasa laa tak ada apa yg aku mohon dr ALLAH swt melain kan sihat walafiatt~~ supaya dpt aku tunai kan kewajipan sebagai isteri dan ibu kepada mereka2 yg sgt2 aku sygg ~~ aminn 

apa punnn layannnn












































Thursday, June 28, 2012

FIRST TIME~~~UNTUK DIRI SENDIRI DAN ANAK2

nak kata teringin tu dulu tak de la sgt sebb PHOTOSHOOT ni tak la segelamer mn time aku muda remaja dulu... yg bt PHOTOSHOOT ni yg aku tau artis2 model...org kaya... mampu le~~~ lani alhamdulillah mampu dh mungkin sebb menda tembak menembak ni dh byk kat pasaran pastu offer yg boleh mengacau jiwa raga ku maka dgn rasa suka2 akhirnya berjaya dan tercapai impian ku untuk seis PHOTOSHOOT peteri3 kesayangan ibu ini QIQAQE ~~~mylens photography ~~

tq nor miza eliana

JOM LAYAN PHOTO YG CIUT MIUT :p



















RASA NAK SAMBUNG SEMULA...

~~~tak tahu la ada ke yg baca yg pasti nekad nk sambung semula menulis blog, untuk di jadikan kenangan coretan ibu kelak untuk anak2 bila dewasa nnt :) .. mood selepas berhenti kerja nk tulis blog hilang selepas sibuk menguruskan rumahtangga...tambahan ada yg no3 Qe ni lagi la bt aku malas nk mencari idea.. apa pun di pagi hari ini akan ku cuci semula rumah ku ini dgn SABUN DYNAMO DAN  DI BILAS DGN DOWNNY~~~wow kompem wangiii ahaksss nnt di pikirkan cerita baruuu~~~ SALAM SEMUA SEMOGA CERIA PAGI ANDA ~~~HATI2 DI JALAN RAYA PADA YG NK PEGI KERJA


INI LA 3 ORG BUAH HATI IBU HIHIHI QIQAQE

Thursday, February 23, 2012

SALAM SEMUA~~

sahabat2 ku..

lama betul rasanya tak berblog nih.. hr ini rasa sgt2 rindu pada rumah sesawang ku ini.. nk kata sibuk jgk xde makna sgtt laa..malas lebih tu rasanya..hihih apa pun alhamdulillah hari 23 feb 2012 saya masih lagi di beri nafaz untuk menjalankan kehidupan seperti biasa oleh Nya.. syukur.. tahun 2011 memang ku kunci kuat2 blog ni pakai mangga besar.. simpan kunci dalam peti besi.. hihhi..jadi di tahun baru ni ku ingin membuka semula.. dgn harapan kisah semua di dalam blog ini boleh menjadi tatapan suami anak qiqaqe dan keluarga2 ku tika aku tiada lg di dunia ini.. sebagai kenangan coretan dari hati ku.... :)

ok ini aja kot.. untuk permulaan 2012.. nnt kita cuci mata ok... ku upload pic2 istimewa untuk yg sudi bertandang...

daaa

Thursday, June 9, 2011

GAMBAR MASYUKKKK

ni pic sekitar di LATA KIJANG TAPAH.. ms pegi lagi 2 hari nk masuk wad.. mujur tak bersalin kat sini.. bekalan yg ibu masak di saat akhir ni... ialah nasi ayammm nyummmy



perutt anak hakuuu hehe


ibu yg molaattttt
ms ni kome baik.. nk blk naik keta aja bergaduhh sakann hehe

belum mandi pagii hehe

adik kau nk dpt adik dah tak lama lagiikk hehe

6 MAC 2011 sabtu...

keciwa...keciwaaa dan sgt2 keciwa.. tp nk bt mcm mn sudah terlambat.. tanggal 6 mac 2011 amat bermakna sgt2 sebb hr tu aku berjaya melahirkan anak pada jam 11 pagi.. di sepital teluk intan..semua nya berjalan lancar.. baby semestinya kluarr kot pintu hokey.. bukan kot tingkap..hhehe.. msuk sepital 2 mac hr selasa..bersalin hari sabtu.6 mac.... aku g awal sebb air dah turun sikit2.. berjaga2 laa takut nnt baby lemas.. dr hr selasa sampai jumaat keadaan masih terkawall masih boleh gelak mengekek lagi.. makanan semua nya lazat2 belaka..menyelerakan...malam sabtu tu.. rasa sakit2 5 minit sekali tp blh kawal lg siap oder mc d kat mr hafiz.. kul 11 malam mc d sampai.. bedall laa dgn air gass pun aku bedall heheh.. esok pagi kul 6 sakit 2minit sekalii alamakkk giler2 nyer sakit.. boleh tahan tak nangis lagi.. kul 8 pagi 1minit sekalii kdg2 30 saat sekalii... aduhaiiii menara beb... doktor cek dah bukak 5cm.. mula doktor pelatih cek.. aku mula laa risauu dia cakap 3cm.. aku cakap laa skt sgt2 ni doktor takkan 3 cm lagi kot... jap2 sy panggil doktor tak pelatih heheh godek2 haaaaa 5cm... pulakk aku cakap td 3 cm ni 5cm... cepat2 doktorrr bawak laa g labour room sgtttt sakit nih.. ok ok... mcm aku laa doktor..aku pulak yg bt keputusan heheh... mr hafiz kat luar.. aku call abg dia nk msk LR dah nih... abg tunggu depan tau..nnt masuk yer.. ok.ok..msk LR kul 9.30 pagi.. sampai sn tukar baju.. pakai gelang... cek jantung baby.. sangkut wayar itu sangkut botol itu ini.. cucuk sana sini.. sambil2 dgr org lain bersalin hati berdebar2.. memikirkan mcm mn plk cara aku nk bersalin kali ni... cam biasa di dlm LR.. tangan memegang Hp sambil call mr hafiz.. tak angkat.. sms lak... (cepat laa kata nk masukk...)... tak reply...dlm hatiiiii eeeeeeeeee sakitnya hati.. di tambah pulakk sakit semua nyaa... staff nurse..saya skt sgt nih.. tak blh ke cucuk ke bt laa apa2...cucuk tak blh... dah 7 cm dah nih.. terus dia suh aku sedut oksigennn wahahah ini yg aku tunggu sgt... syokkk gilerr beb... sgt100x bestt....sedut sampai kul 11 tetiba misi kata ok..ok jgn sedut nk nk kluar dah nih.. aku cakap kejap2 suami sy kata nk msuk tgkk.. misi kata nnt sy pangiil (nama dia hafiz misi )...dlm dok push2 tangan sambil pengang HP... mata dok tgk2 pintu kalau nampak muka hafizzzz............. misi masuk cakap..tak de laa suami puan ..ye ke..tak pe laa nk kluar dah ni...ok..ok...push dan push 2 kali..terus kluar baby...dia korek2 mulut baby tuh.. pukul2 punggung...sambil pegang kaki keatas kepala ke bawah.. tepuk punya laa kuatt.. sampai baby nangisss hehehe...puan baby apa yer??? perempuuann hahahaha lebar haku senyummm korang tahu tak... sampai aku msuk wad.. laki aku tak muncul2...punya laa aku gerammmm call tak dpattt eeee sakit nya hati.. dah msk wad 1jam br aku call dpt..tau dia cakap apa??? bila nk beranak nih.. penat dh tungguu..huhuh.......aku cakap laa gilerrr apa org bertarung nyawa bagai nk mati.. dah..tunggu abg tak masuk2... dlm wad dah dah kul 1 dah org beranak pkl 11...abg pegi mn.... tak tanya ke misi dia beranak ke belumm... (hati aku sakitt sebb ni anak ke 3 bukan pertama.. semua anak dia tak sempat masuk anak pertama dia g kelantan anak kedua.. baby tak sempat2 nk kluar.. br ms LR 2minit tak sempat salin baju bagai dah terberanakk.. anak ke 3 mcm nih pulakk kisah nya..) boleh dia ckap apa... mungkin ms misi panggil td... abg ada kat luar isap rokok laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa malas nk marah2..aku pun penat..letihh.... lantak laaa situ.... sampai sekarang kalau ingat2 blkk anginn tau... aku bukan nya apa..sj nk suh suami tgk betapa susah dan seksanya kita nk melahirkan.. biar depa tahu... tapi...tak pe laa..nex time lerr nampaknyaa..

jom layan pic2 sebelum dan selepas melahirkan QAIRA ELANI...


pic 2 mac sebelum ibu berangkat ke sepital..

sian tgk dua budak nih kena tinggal

esok nk bersalin nih hr jumaat... makan malam..

makanan di hias2 gitu.. sedappp tauu

esokk nya.. 30minit selepas melahirkan


hapyy sgt.. mungkin sebb semalam dapat makan mc d hihih

hari kedua kuning laa pulakkk

hari ke 3 time to blk rumahh

cakkk...jom jumpa kakak2 qairaa...

KALI PERTAMA UNTUK TAHUN 2011...

Alhamdulillah umur aku masih panjang.. untuk pertama kalinya dalam thn 2011 (yerk ker ni post yg pertama kali...) gasak aja la... berjaya jgk aku membuka blog ini.. dengan harapan.. lepas nih jgn malas2.. bercerita dan berceritun.. kisah kehidupan yg ala2 syok sendiri nih.. bukannya apa..harapan semua yg tercatat di dalam blog ini boleh anak2 aku nnt baca bila depa dah besar nnt..


Syukur alhamdulillah kawan2 anak hamba sudah masuk 3 orang.. beranak bulan 3 (mac lepas) kali nih pun sama tuk kali yg ke 3 nya ianya adalah seorang bayi perempuan seberat 3.10kg.. tak laa berat sgt.. sedang2 aja.. k. nani lagi berat 3.5kg hehe... kali ni Baby ni aku yg letak namanya.. memandang kan dulu2 perjanjian suami aku akan letak anam anak perempuan dan aku akan letak nama anak lelaki...tp..dah 3 kali beranak tak de jgk rezeki lelaki.. aku pun... dah kepingin nk bubuh nama anak.. so my sweetbaby cakap..ok bebehhh jalan daaa u bubuh laa nama.. hehe dgn rasminya.. aku letak QAIRA ELANI.. (QE)... 6thn kawin dah ada 3org anak (QIQAQE)...berat tanggungjawab lepas nih.. sooooo next akan di bincangkan insyallah 4 ke 5 thn lagi... bagi semua nya besar2 duluuuu.. sebb sudah pening kepala haru biru... mengisahkan 3 org anak dara nih.. AKU BOLEH JADII GILAA kalau tak timing betul2 budak2 nih...

so...layan laaa yer pic baby baru... kita nk buang sawang bagai nih...aikk sarang burung pun ader ni hah heheh....ahaksss...





QAIRA 2 HARI..


QASEH DAN QAIRAA


QAREENA ADANI + QAIRA ELANI + QASEH IMANI..


QAIRA 2 BULAN

QAIRA 3 BULAN.. BEDUNG LAGIKK... qaira : i suka xsuka bedung2 cam gini..panass tp ibu nih.. tak faham perasaan ku.. hahaha perasaan laa sgt.. kalau tak bedungg kerja bangunnn aja letih ibu nak oiii


Thursday, October 21, 2010

ALIF BA TA..

video

kakak oh kakak tahun depan 4 thn.. selalu cakap nk g sekolah..sekolah.. tp bila suh ngaji..bukan main seksa..mcm mn nk g sekolah nih... ni laa dia hasil dok ngajar dia ngaji aliff baa ta.. ciputt aja.. tau pastu.. merepek mana hala.. bila kita tak nk ajar..sibuk suh ajar..bila kita ajar depa dok main2.. tp kalau ddk dgn pengasuh bukan main tkaut lagiii satu sampai 10 pun tahu.. tahu takut.. ku rasa baik hantar sekolah tahun depan..kalau kakak sekolah.. mesti dia takut ngan cikgu..dan dia akan belajar betul2 kan.. kalau belajar kat rumah dgn ibu mcm nih laa jadinya... kalau ddk KL ker blh laa hantar kat smart reader ker.. ni dok langkap apa yg ada pun.. tak pe laa kat mn2 punn tak pe janji anak kita mau belajar kan.. apa pun kawan2 qaseh jom laa layan video ini yg mana ibu banyak gelak sebb tgk keletah anak ibu sorang nih.. luv qasehh

Wednesday, October 20, 2010

CONTEST MUNCUNG PALING MENAWAN SI KECIL


Bismillahirahmanirahim... dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha pengasihani...

"tak de kerja sebenarnya...saja2 nk join contest ni mn laa tau kot2 aja boleh menang.. harap2 menawan laah ia di mata juri..."

pada sapa nk join contest ni boleh laa klik banner kat bawah nih yer..


ok... tuan rumah nih laa pic anak dara DIA yang ke dua bersama muncungnya...


NAMA ANAK : QAREENA ADANI BT. MOHAMMAD HAFIZ

UMUR : 1 THN 8 BULAN....




Tuesday, October 19, 2010

SURAU GIANT.. ~~sgt laa giant~~

hari tu g Giant kat ***** ***** masa tu tau laa diri nih belum2 solat zohor lagi.. suami kata jom solat masjid aku.. aku cakap solat kat GIANT aja la mesti ada surau... suami pun kata ok laaa jalan..sebelum aktiviti memilih2 barang dapur di mulakan .. kami mulakan dengan acara mencari2 di mana letak nya surau...
cari punya cari..punya cari ,,,,tak jumpa tanya punya tanya punya tanya... akhirnya salesgirl indon kata ibu surau Giant di bahagian atas...
ok JOM......
cakkkkkkkkkkk .... dah jumpaaaa
kakak adik dgn ayah tunggu kat luar yer ibu solat dulu..
pintu di bukak..


terenggggg....inilah wajah surau giant.. besar kannnn sungguh selesaa...
rasa aku keluasan surau ini hanya laa 5x5 kaki laa...tak pun 4x4 kaki.. tersangattt laa besar sebesar GIANT.. sian aku tgkk...surau dah bertukar menjadi bau2 stokin...lembab2 basahhh.. ye lahhhh cuba korang tgkkkk tempat ambik air sembahyangnya... mcm singki kat rumah cuma dia rendah..carpet merah tu basah korang tau tak..

sejadah satu....


telekung satuuu... tu beg tangan akuuuu...


nin haaa tempat wudhuk...
kalau yer pun laa kome orang C**A yg buat GIANT nih kome mesti tahu ini negara islam wajib ada tempat solat jgn laaa bt ia sebesar ini.. tidak ada keselesaan langsung untuk umat islam menunaikan solat dgn khusyuk dan aman..
last2 ajak suami aku g solat kat masjid...tak boleh nk teruskan sebb bau terlalu pekungggg...


JGN LUPA..TINGGALKAN JEJAK ANDA DI SINI YE..