Wednesday, September 30, 2009

RAYA KE DUA QIQA

RAYA KE DUA QIQA...DI PULAU PINANG KAMPUNG AYAH AKU DI TELUK KUMBAR




aireenn dua pupu QIQA



yg baby twin belakang tu sepupu qareena qaireen nama dia...



demam2 pun QA masih lagi berjalan ke penang..tp lepak umah aje laa..tak laa merayap2..


happy famly kakak no dua aku...


qaireen dok tgh bedal botol susu qaseh...


Hari raya ke dua kami di Pulau Pinang kampung ayah aku di Teluk Kumbar... kami sekeluarga pergi..5 beradik tidak ada yang terkecuali.. tu yg syokk tu bukannyer senang dapat kumpul sama2 mcm ni..selalu nya raya ke dua dok sibuk laa blk rumah mertua tp tahun ni kami adik beradik tahan suami masing dr blk rumah mertua hahah..ada baguss nya kerja aku tahun ni..tp aku tak jalan kemana pun just ddk rumah mak lang kakak ayah aku...lepak2 aje sebab si Qareena ni Demam campakk... memerap aje..alamatnya lepak atas katill aje laa

layannn laa yee






RAYA QIQA 2009

Alhamdulillah selamat sudah aku beraya di rumah ibuku di hari pertama raya hinggalah ke raya ke 4...baru blk kerumah mertua...seronokkkk sgt..hehe layan laa gambar2 ni..tp kurang berkualiti laa....hentah kenapa laa..layannnnzzz..
HARI RAYA PERTAMA

mak ...abah..dan adik bongsu ku...
along..kakak aku..abg long dan anak sedara ku che rifa qaireen

k.ngah.. kakak no 2 ..suami abg ngan dan anak sedara ku..danial haziq..(AMIN)


aku laa k.lang dan suami ku abg lang..serta sua org puteri ku QASEH IMANI (QI) DAN QAREENA ADANI (QA)




dah dapat duit raya dari mak long..mak ngak ngan pak teh...


mak ngah famly...



berdoa selamatt...oleh tuan hj zainal
seronok kali ni..ye laa sebab dapat beraya lama kat rumah mak sendiri..kami blk dari hari jumaat sampai rabu ..wah..wah gelak besar aku... lagi pun mertua aku sepanjang puasa ddk rumah aku..bila nk raya hr tu br dia blk rumah dia
so aku pun ambik kesempatan laa tukkk beraya lama umah mak aku...pandai tak...hahah

Friday, September 18, 2009

KAIN OH.. KAIN

Pagi ni nak cerita pulak al-kisah baju yg hendak di basuh...dia punya masaelahnya kain menimbun tak basuh..kain ni semua dah basuh bebenornya..selalu aku sidai sebelah pagi peh tu g kerja..kemudian petang hujan..blk kerja tgk baju dah basah lenjun..nk tak nk kena basuh semula..sebab baju jadi masam..aduhaiiii dah laa hr ni nk blk kg ni...sempat ke nk kering semua baju2 yg aku nk basuh ni....yg haku susah hati bj kecik ngan sepetot semua nya dah nk hbs ni...dah laa bajet beli menda tu thn ni tak de..huhu



basuhan kali pertama...dalam mesinnn





yg ni yg sedang tunggu turn tu msk dalam mesinnn



yg geramnyerr laki aku ni kerja menyalinnnn aje baju nyerr...control2 laa pakai baju tu...
sedih2...

Thursday, September 17, 2009

SELALU KENA KAT AKU...

hii kawan..td aku balik kejap rumah..besa laa solat zohor.. lepas tu aku ddk kejap lepak bersama bantal busuk anak2 ku..(rindu) hehe..tiba2 aku dengar ada org bagi salamm... suara perempuan.. aku pun bukak pintu grill mata dok pandang kat..pagar laa..tp tak de org...last masa nk tutup balik pintu perempuan tu cakap...kat sini makcik dik...uuuuuuuuuuuuuuuuu semangat terkejuttt beruukk aku.. mcm nk jatuh aje jantung ni..yg hairanya pintu oagar tak terbukak pun..(dalam hati kata makcik ni tutup blk kot pagarnya...
peh tu..makcik tu kata.. nk beli kerepek dik..makcik juall 6 rm10...beli laa letih dah makcik berjalan... sedih laa pulak aku dengar...last2 aku pilih laa 6 jenis..takkan 6 makcik selalu 3 rm10 ni 6 pulak rm10...
mokcik tu kata.. makcik dah penat dah berjalan ni... biar laa situ..3..10 ke...6 ..10 ke kamu ambik aje laa janji bg makcik rm10.. (dalam hati..betul ke tak betul makcik ni..)
lepas pilih...aku nk g ambik duit makcik tu kata. nak makcik nk mintak air segelaass kering betull tekak makcik ni.. sambil gosok kaki...dgn nada sedih.. aku cakap laa makcik tk posa ke..makcik tu kata... lalu ke aku nk posa panas2 mcm ni..dgn jalan kaki bawak guni besar ni.. malas aku nk cakap apa2.. kerepek yg aku ambik td aku ltk tepi makcik tu..sebab aku nk ambik air dulu...peh tu aku datang semula ke pintu... aku tgk makcik tu tak de..
aiiii..kena lagi aku.... mana makcik ni..siap dengan kerepek2 tu tak de... (dalam hati aku....kata..td sumpah ada..mcm mn leh tak de...)...
mana perginya makcik tu ke aku yg berperasaan atau berlakon sorang2..ish...memang tak faham.. (aku yg sakit mental ke..apa ke??) masalahnya..benda2 yg kejap ada kejap tak de ni laa selalu wujud kat aku... ishh...pelik2... aku tak tahu sama ada itu org atau bukan atau aku yg perasan ada org atau..hentahh laa ...sakit kepala laa weiii...
LAYAN AJE LAAA....

BEST..BEST

Alhamdulillah hari raya tahun ni adalah hari raya yang ke kali ke 4 aku dan suami ku mr hafiz sambut bersama2..dan hari raya buat kali ke 3 aku sambut dengan anak sulong ku QASEH IMANI (QI)..yang lebih bermakna lagi tahun ni ada org baru menyambut hari raya bersama kami.. buat kali pertamanya iaitu anak bongsu kesayangan ibu ayah iaitu QAREENA ADANI...(QA).. Alhamdulillah tunggu 3...4 thn lagi baru sambut dengan org baru...yg ke 3 pulak hahaha...letihh oiiii..



cam biasa laa kami beraya ikut turn..dannnn kali ni turn rumah mak aku..tu yg syokkk tu..jumaat petang lepas kerja teruss balik laa... rumah mak aku bukan jauh pun 10km dari rumah aku aje hahaha...tak best langsung kan hehe.. malam tu ingat nk g ngan kakak2 aku ngan adik2 aku shoping raya tuk kali yg terakhirnya kat dataran menara jam condong.. mesti best meronda adik beradik ni.heheh...peh tu sabtu compeM laa sibukkk memasak..aku pun tak tau menu apa mak aku tahun ni...

peh tu raya ke dua baru blk rumah mertua aku kat tk intan tak juah jugak dari rumah mak aku dalam 20km aje...memang tak best..dekat2 aje.,..org2 kata kentut pun bau...huhu... dan aku bersyukur laa dalam 4 kali kami beraya bersama belum ada lagi persengketaan nk balik raya rumah mana dulu..heheh..tu yg best tu..




tapi kan kawan2..yg tak best nyer ayah budak2 berdua ni..bukan nk beli baju raya...selalu cam gitu..dia kata apa..ala pakai aja baju apa yg ada..huhu..nk sedondon mcm mn..tiap kali nk raya persengkataan baju raya laa salalu berlaku..aku tak tahu laa kenapa aku dapat suami yg pelikk cam ni..pelikkk bin ajaib..satu pun dia tak nk beli...hentah laa hanya dia yg tahu...




tak pe laa, apa pun yg terjadi... raya ke 3 aku blk rumah aku laa kat langkap... sebab jiran2 aku kat taman pertama ni semua nya ketegori makcik2..yg dah ada cucu2 ni..kiranya..depa semua beraya kat rumah depa laaa..sebab anak2 semua balik..maknanya..kena laa ddk rumah send kot2 laa depa nk beraya ke rumah aku.. kot2 laa hehe..dan dah semestinya aku akan beraya di rumah mereka..heheh....




satu lagi korang kalau nk tahu...4 kali kami menyambut raya..dan 4 kali juga laa kami beraya di rumah baru..heheh sebab nya setahun sekali aku mesti pindah rumah...dan ni rumah, baru aku pindah buat kali yg ke 4... amacam hebattt tak...aku pun tak tahu kenapa..selalu2 pindah ni..memang laa penat...sgt.. tp nk bt cam mn masuk aje rumah mesti ada aje yg tak rasi nyer...tak anak aku..aku..tak aku laki aku..tahun depan pun rasnaya pindah jugak kot.... sebab rumah sekarang ddk nk cam ada sesuatuuu aje huhu eerrkk serammmm laa..




hehehe... ok laa kekawan.. apa pun nnt pic2 hari raya hakan aku hapload kan lepas raya laa... selamat bercuti laa tuk laptop dan tenet ni..tuk 5 atau 6 hari ni...umah mak aku mn ada tenet2 ni..




dan tak lupa kawan2... yg mana yg beli kad raya dari aku tu ku ucap terima kasih banyak2 dan harap berpuass hati...




kepada semua kawan blog yg rajin masuk blog atau yg sekali sekala masuk aku ucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin...




kalau yg dekat2 rumah aku atau kg aku tu jgn lupa datang laa rumah..pintu sentiasa terbuka sepanjang aidilfitri ni...






  • bt besan ku...naz hehe jgn lupa mai umah tau kalau free...bawak menantu aku tu dgn baju sedondon


  • bt twin anak aku AQ dan ibu ina..jemput datang ke tk intan nnt boleh kita g teluk batik pulak sesama..hehe


  • tuk baby shauqeena...ni org yg wajib dtg umah aunti ok...sebab umah tok seberang jalan aje dgn umah aunti ok...


  • sahabat online terhebat aku..heheh yg selalu mentenet ngan aku.. gosip2 mengata2..susah senang gembira sedihhh...yah poly...kalau tak singgah tk intan jaga hang..hehe..umah mak hang kat sg siput ajee..lalu aje tk intan ni...tak singgah saja lerrr


  • member kerja (PID) yg ddk perak...ni sudi2 kan diri datang umah aku bila aku bt open house nnt...(zalia..rehan...hafiz...ima...hadir..nina...zarina...aida..)..ok... yg ddk jauh pun leh datang..hehe


  • dan untuk semua sahabat yg baca blog ni sama ada tersurat dan tersirat... AMPUN MAAF KU POHON ANDAI ADA KATA2 KOMEN YG ADA MENYAKITI HATI DAN PERASAAN U ALL SEMUA OK..SELAMAT HARI RAYA..AIDILFITRI...DAN SELAMAT BERGUMBIRA...


WASALAM

JGN LUPA..TINGGALKAN JEJAK ANDA DI SINI YE..