Friday, October 23, 2009

SELAMAT TINGGAL SAVY..DI KAU DALAM KENANGAN...KU..


luv u WNU 9660



ia bukan milik ku lagi...huhu





selamat tinggal ..pandangan terakhir....aku pada nya..




Tanggal 21 oktober 2009 akan aku ingat sampai bila2...kereta pertama milik aku kini hanya tinggal kenangan saja... aku dah jual semalam..nk jual si savy ni betul2 ambik masa aku berfikirr.. dan semalam adalah keputusannya.. comfirm jual... say goodbye laa tu savy...




keputusan di ambil atas sebab guna satu kereta aje laa..suami aku kata.. dia pun tak guna sgt kereta dia..dia dok guna lori dia aje kehulu kehilirr... maka kami ambik keputusan jual savy laa.. lagi pun savy ni banyak masalahnya... (harap maaf laa ya org2 proton saya cakap mengikut pengalaman saya menggunakan nya....) tiap2 tahun mesti kena tukar coil plug..rega bukan ,murah2... rm6xx.. tu yg tak tahan tu... lagi pun banyak lagi yg kurang tak best laa pasal savy ni.. tp tak pe laa jgn laa buruk2kan si savy ni banyak2 sgt...tak baikkk... dan aku perlu banyak2 bersyukur kerana savy ni tak pernah buat hal sepanjang aku menggunakan nya..baik sungguh dia..kadang2 aje jam..tp tak selalu..apa pun aku berterima kasih kerana aku mula belajar bawak kereta dgn baik bermulanya dari kereta savy ni laa... dia banyak berjasa pada aku... dan sepanjang aku beli savy ni aku tak pernah bergambar dgn dia... dan pada hari terakhir semalam laa aku first time posing kat used car sebelum ianya menjadi milik org lain... ms nk tinggalkan used car.. betul2 hati aku tersentuhhh...sebakk aje laa tak nangisss pun heheh...



"semoga di kau yg bernama savy WNU 9660 akan mendapat tuan baru yg sebaik aku dan selembut aku sepanjang menggunakan perkhidmatan mu... terima kasih atas segalanya... luv u...so muchhhh"


















ORG KATA KENA GEMBIRA..TP AKU RASA SEDIH SGT2..



kakak di dalam perjalanan pulang


dua budak ni baru bangun tido..dah sampai kelana jaya


mak aku dgn kawan2 dia..


mak aku mcm tak sabar aje nk pegi..hehe







anak sedara aku amin..

org kata mak ayah nk g haji kena laa gembira...tp aku ni tak boleh laa... mesti nak nangiss..sedih... bukan apa..bila sampai aje jemaah di sana banyak dugaan dan cabaran akan berlaku pada mereka..jd tu laa yg membuatkan aku bersedih sepanjang menemani abah dan mak di kelana jaya hari isnin malam selasa yg lepas..tak silap tangga 20 oktober.. sepanjang tunggu mak abah masuk ke kawasan check in.. kami adik beradik rasa sayu aje..walaupun mak abah pergi tuk kali ke dua org kata dah ada pengalaman laa kami adik beradik di tinggalkan tp kali ni lain sgt aku rasa....hentah laa..doa dan harapan...agar..mereka selamat pergi dan kembali..dan mendapat haji mabrul..amin...



malam tu kami 4 beradik pegi hantar mak ayah ke kelana jaya.. kul 11.30 malam bertolak dr chendrong balaik tk intan..sampai di kelana jaya jam 2 pagi.. saja bawak lambat2. ye laa bawak jemaah mn boleh..laju2 kan..pastu kami pegi 3 kereta mak aku naik kereta along abah aku naik kereta dia laa tp adik laki aku bwk...bersama dgn kakak no 2 aku..peh tu aku pulak naik kereta aku laa dgn anak2 ku.. mak aku dah kata smapai kelana jaya hanya kereta jemaah sahaja yg boleh masukkk..

**nk di jadikan cerita...**aku suh laki aku parking luar..**peh tu laki aku kata msk aje..**"dia " berlakon laa jd jemaah..**aku cakap laa jemaah apa kemendanya anak dua org ni nk sorok mana..dah laa si adani tgh menyusu...

laki aku bt no hal aje dia masuk jugak dalam kawasan tu.. peh tu org yg kata..encik bawak jemaah ke.. ** peh tu laki aku kata..haah tu haa dia tunjuk aku..huaaaaa nk nagiss aje masa tu... peh tu aku cakap laa ye saya jemaah sambilll org tu tgk anak yg tgk aku susukan itu...uhuhu.. korang rasa org tu caya tak..heheh..dia lepaskan kami masukk hahaha....gamaknya dia pun tahu kami tipu kot..agaknya dia kesian kat aku bawak anak kecik pagi2 buta ni tu yg lepas kott..tp apa pun benda dah berlalu aku pun dah selamat msk kawasan tabung haji tu...hehe..


aduhaii punya laa ramai org mujur keadaam malam kalau laa siangg tgh hari ke jenuh laa.. mcm 5 thn sudah mak abah berangkat tgh hari..aduhaiii panass bukan main... mujur kali ni malam dia tau kami bawak anak2 kecik agaknya...


bila ada mengumuman meminta jemaah masukk ..mula laa kami bermaaf-maafan..berpeluk-pelukkan..sedih sayu..aku sempat minta ampun dan maaf pada mak aku...cam gini laa


*** mak k.lang mintak ampun dan maaf segala dosa salah silap k.lang pada mak..halal kan makan minum ye... mintaak maaf ye mak pasall mak kecik hati sebab k.lang tak bagi mak jaga qaseh...(k.lang tak nk susahkan mak) k.lang betul mintak maaf ye.. yg sedih nya mak aku peluk akuu sgt2..sambil kata mak dah tak kecik hati dah ikhlass.... sedih sgt ms tu..sedih tu berlarutan hingga laa ke hari ini... kalau malam2...mesti aku sms dgn ayah aku kemudian menangis

alahaiiii...seidhnya aku....

ESOK PUNYA ACARA


Tak sampai hati nk tinggalkan dua anak dara aku tu kat pengasuh esok... ada kerja laa pulak dr jam 6.30 pagi dah nak kena bertolak ke Bota kanan...kul 7.30 nk kena ada dah kat sana... bermakna kul 6.00 pagi dah kena bersiap2 hantar anak dara ku ini ke rumah pengasuh... sedihnya ganggu depa tido... pastu dah tentu nangis bila sampai rumah pengasuh... ini laa masalahnya ibu bekerja kan..apa nk bt... tak pe petang ibu balik laa..kul 6-7 petang comfirm datang ambik QIQA..insyallah...
esok ada karnival usahawan dan kedaicom so kami ni terlibat laa bg merealisasikan program GEW (Global Enterprenueship Week)... apa ke tunggu lagi..sapa yg ddk area Bota Kanan... Bota Kiri... Parit...moh lerr datang ke Stadium Mini Bakri Rais...ye esok tau 24 Oktober 2009...dari jam 8 pagi - 5 petang..di rasmi akn oleh Menteri Besar Perak Dr. Zambery... banyak acara yg kami jalankan di booth kami... antaranya.. pertandingan :-
  • memek muka paling hudoh (menggunakan webcam)
  • Kuiz ict dan PID (pusat internet desa)
  • Kuiz matematik menggunakan kalkulator notebook
  • teka coklat dalam balang
  • cepat menaip
  • cepat makan roti dan minum air...
  • melukis menggunakan tangan kedua..
  • melukis 1 malaysia menggunakan paint
  • winlinez game
  • promosi dan jualan produk usahawan dari 4 PID
  • jualan minuman dari urusetia PID..

aterr ape ke tunggu lagi moh leerr kiter ramei2..ke stadium bakri rais bote kanan..jangan lupa ye esokkkk...

ANAKKU CERIA CONTEST



Assalamualaikum kali ni aku join contest kedua pulak..yg di anjurkan oleh ibu irfan....
ku pertaruhkan gambar anak dara ke 2 ku ini...

NAMA :- QAREENA ADANI BT. MOHAMMAD HAFIZ
UMUR:- 8 BULAN
**semoga berjaya anak ibu dan ceria2 selalu hendaknya...

Cara penyertaan:


1. Be a follower of http://mystory-noriza.blogspot.com/
2. Be a follower of http://jommainkutu.blogspot.com/
3. Put entry contest in your blog (sticky mode entry ya!) dengan gelagat anak anda yang paling ceria.
4. Copy the contest banner into the blog entry with the contest link in your entry http://mystory-noriza.blogspot.com/
5. Place the Contest banner in your sidebar with link back to the contest entry (no link back will be disqualified)
8. Leave a comment on this post (Anakku Ceria Give away Contest) for me to pick up the winner.

Syarat-syaratnya;

1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai anak/anak sedara/ di bawah usia 24 bulan.
2. Satu contestant 1 entry sahaja
3. Contest bermula dari 22 October 2009 sehingga 22 November Nov 2009
4. Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh juri-juri yang dilantik oleh penganjur.

4.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur

5.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad



Tentang Hadiah pulak!Jeng jeng ini hadiahnya

* 1 Vantage Cookware 3.0L



1.Hanya 1 pemenang akan dipilih dan akan memenangi dan ditaja oleh http://jommainkutu.blogspot.com/

BEST kan..Teruja tak nak dapatkan hadiah tue..Apa lagi join la sekarang snap gambar anak yang paling ceria

Thursday, October 22, 2009

SEKITAR KENDURI PEGI @ NAIK HAJI

Kenduri baca yassin tuk mak abah nak g haji ni berlangsung pada sabtu lepas jam 11 pagi.. Alhamdulillah semuanya selamat berlangsung dengan baik..majlis selesai jam 3 petang..semua laa sedara mara nun jauh dari tk kumbar pulau pinang pun datang tuk meraikan mak dan abah ke mekah 20 oktober lalu.... ni gambar yg sempat aku ambik..ms kenduri tu...

sepupu QIQA..
sepupu aku dari Penang


kakak yg hanya tgk dari jauh org makan ais krim..***dah kena marah dengan aku..sbb sepanjang majlis ni dia dok makan ais krim dekat 10 kali..sebab nya tak de org nk pantau dia..so sesuka hati laa g kat pokcik yg jual ais tu..mentang2 laa free..alahai anak aku...


siapa kah ini..heheh


promote adik bongsu aku..Intan Zafirah...adik aku ni tahun ni dia ambik SPM..laa ni dok belajar kat mrsm pasir salak... kali ni adik aku blk jugak kg..bawak kawan dia sorang afnan..bt kali terakhir laa nk minta restu ayah bonda..sebab nk spm kan...dia laa org paling sedih sebab mak dan abah nk g mekah... anak bongsu laa katakan..aku pun sama sedih jugak...


ni laa kawan adik aku yg dia bawak sama di majlis tu.. nan ni rajin dukung si adani ni...haaa alamatnya lega dan senang laa sikit aku sebab dah ada pengasuh baru anak2 aku,,,tq nan



kawan2 mak aku.. sementara menunggu majlis bacaan yasin bermula








sepupu adani che rifa qaireen yg comel..yg kat belakang tu mak baby ni..kakak aku along..

Wednesday, October 21, 2009

SENYUMAN CERIA SI COMEL - ONLINE CONTEST




First Time ni nak cuba contest mcm ni..sebelum ni dok tgk aje org join...last2 buat keputusan join aje laa bukan rugi apa pun..tak menang pun tak apa tp kalau menang Alhamdulillah la...kali ni aku nk pertaruhkan gambar dua orang anak dara aku yg ku gelar...QIQA (Qaseh Imani -QI dan Qareena Adani -QA).... jom layam gambar2 yang aku pilih untuk di pertandingkan :-

Peserta Pertama :-

Nama : QASEH IMANI MOHAMMAD HAFIZ

Umur : 2 tahun 5 bulan










dannnnnn...
Peserta Ke Dua :-
Nama :- QAREENA ADANI
Umur :- 8 Bulan















  • TUAN PUAN HAKIM SAYA SERTAKAN BEBERAPA KEPING GAMBAR ANAK2 DARA SAYA, YANG MEWAKILI BAGI 2 INCIVIDU YANG BERLAINAN TQ...

PERHATIAN KEPADA SEMUA YANG NAK MASUK CONTEST NI....


Buat julung2 kalinya, SMILEYKIDZ ingin menganjurkan

ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

Hadiah yang ditawarkan adalah:

Pemenang Utama x 1 org:

Outdoor fotografi selama 1 jam

~unlimited shots~

~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~


******************

Pemenang sampingan x 2 org:

Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50


So apa tunggu lagi???

Sertai online contest ini sekarang. :)

Online contest ini di buka dari tarikh:

15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.

Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.

Cara2 penyertaan?

•Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
•Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
•Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
•Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
•Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
•Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
•AMARAN: no link back will be disqualified
•Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.
•Tetapi sebelum tu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:

Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:

•Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
•Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
•Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
•Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
•Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
•Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
•Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
•SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
•SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
•Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira


****************************************

Contoh gambar senyuman ceria si comel adalah seperti banner contest ni.
Ceria kan senyuman tu?

SO apa tunggu lagi??
Jangan tunggu lama lama .. nanti lama lama.. langsung terlupa buat entri .....

Kalau ada sebarang pertanyaan, boleh tinggalkan komen di entri ini ataupun emailkan ke smileykidz.photo@gmail.com.


MENJADI TETAMU ALLAH

mak dan abah...dah pergi menunaikan haji semalam 20 oktober..2009


qareena dan sepupunya qaireen...

alisha...ooo alisha..ni haa twin kita berdua...tambah sorang lagi ni...rifa qaireen



dengan rasa syukur..dapat sekali lagi mak ayah aku menunaikan haji pada tahun ni..perginya mereka kali dengan tidak di sangka2...terkejut tergempak...sedih pun ada sebab tup..tup...kata nk g haji...sedih laa sgt2..sebab terasa kehilangan org kita sayang selama hampir 2 bulan...

KARNIVAL MERAKYATKAN SENI NEGERI PERAK

tie..tak jaga khemah rela dia tp dok merayap ke khemah kami..hehe

kakak dgn makcik ana
kakak ni suka sibuk ikut aku..tgk berpeluh2..2 kali mandi salin baju ni..kalau tak belomoihh







ramai yg masuk pertangingan cepat menaip ni....





ni laa khemah kami..





ana tu dok tipu apa laa tu..heheh

memang penat semlam blk dr penang kul 12 malam pagi ni.. kul 7 dah kena kluar..hantar anak2 g rumah pengasuh sebab tempat kerja ku ada join satu karnival merakyatkan seni...atoiii penet beb... pagi punggah barang kat opis tuk di bawak ke tapat karniva.. bawak apa yg perlu aja laa tp barang2 penuh laa dua kereta...mujur karnival ni 2 km aje dari opis aku..kalau jauh penat pulak nk memandu...hehe layan laa pic2 masa karnival berlangsung..

Monday, October 19, 2009

JALAN HUJUNG MINGGU YANG MEMENATKAN

Assalamualaikum semua..haa baru boleh aku dengan aman damai nya nk memulakan semula riwayat perjalanan kisah suka duka QIQA famly ni.. tak tau kat mana silapnya..tak boleh nk buka blog ni..tak cukup ikon..dalam menatang ni..menyebab kan tak buleh nk upload pic..dan bagai lagi laa ni cerita 2 minggu sudah ni..hari sabtu kami berjalan ke pulau pinang sedara kawin kat sana..patut nya mak ayah aku g..tp di sebab kan depa ada kursus perdana haji kat masjid ipoh..aku laa terpaksa ganti depa ke sana...perjalanan yg agak memenatkan sebab anak aku si adik ni demam..demam lagi dak kecik ni...

letih bukan apa..letih dia dok merengekk..tak nk tidokk lagi2 bila meragammm..adoiii jenuhh beb... meh laa kome kita jalan2 tengok pic dulu..



KAKAK YANG TERUJA NAIK FERI..PULAU PINANG



JALAN2 SAMBIL MAKAN ROJAK BUAH BEST PENANG






SEDAPP OOO ROJAKNYERR






KAKAK IBU DAN ADIK...YANG TAK SIHAT (DEMAM)




WAAAA KAKAK TGK KOMTAR..TINGGI TU IBUU.. cadang nk meronggeng kat tanjung lama2 tp..memandangkan..kena blk tk intan awall sebab esok ada ekspo kat langkappp...




SESAMPAI DI PULAU PINANG




ADIK TGK KAKAK MAKAN DURIANN SEDAPNYERR



KAKAK KALAU DAPAT DURIAN SEBIJI BUAH PUN TAK CUKUP TAU



MAKAN TAK INGAT DUNIAA..



AYAH TGH PILIH2 DURIAN YG TERHEBAT..LAST JUMPA D24 WAAAA WIII




ADIK TAK LEH MAKAN DURIAN SEBAB DEMAM SIAN DIA



DEMAM SEBAB TUMBUH 2 BTG GIGI ATAS.. SIA QA
nk jadi cerita kami ikut jalan lama ke pulau pinang..alaa ikut jalan bota..trong...beruass tu..jalan dia adoiiii sikit punya seksa..lengang lengok lenggang lengok...pening kepala..dah tu banyak pulak org jual deriann ni..aterr perut dah laporrr pulau pinang nun jauhh lagi..so ayah pun ajak laa makan deriann dulu... apa lagi..abang pilih deriann yg terhebat tau..hehe dapat daaaa D24 gitu..best2...apa lagi makan dengan sopan nya lerr
adik meronta2 nk makan..aku bg jugak laa sikt...jilat2 bijik derian tu.. karang takut tinggi lagi suhu badan diaa..
sesampai di pulau pinang kul 3petang..pas lepakkat dewan tu...kul 4 kami ke tanjung..sebab nya nk kejar satu kedai minyak wangi.. ni karang dia tutup pulak jam 5... nama kedai BADJENID....org penang mesti tau.. minyak wangi dia punya laa banyakk.. bertong2...hbs cium semua minyakk
sampai pening kepalaa laaa.. tak lama pun..beli dalam 50 botol
sebab ramai kawan kakak aku pesann...
peh tu g lepak jap kat padang kota
saja bawak qaseh..jalan laa kunonnya..dan kemudian balik ikut feri daa sebab dah dekat...
anak aku yg sulong laa org yg paling happy....no 2 adik..punya laa depa suka naik feri tu...aku dah jemu dah..dulu sekolah2...menatang ni laa aku naik ulang alik hujung minggu..hehe
jam kat tangan menunjukkan jam 7 malam aku ajak laki aku g bukit mertajam.. makan char kuew teow..waa wii sedapp tau..tp kan kedai nya belum buka..tgh dok susun kerusi..org tu kata...lagi satu jam...aku rasa tersangat hampa laa sebab tak dapat makan apa yg di hajatkan..aku ingat laki nk bawak kami blk laa last2..dia bawak aku g satu kilang..dia kata jom masukk.. aku kata kilang apa..laki aku kata masuk laa..hadiah tuk aku..aku masuk laa..jeng..jeng...jeng...kilang baju branded budak2
hahahahah sukanya aku..laki aku tau aku ni suka beli baju kat internet
sekali dia bawakk aku g sampai ke kilang dia gitu...
laki aku kata pilih laa tuk anak sorang dua pasalang..apa lagii suka nya aku pilih bajuu selalu beli internet rega dalam 30lebih tp kali ni murah2 siottt belasss aje..hehe best..best...
pastu dah bershoping dekat 1jam kami terus g makan char kuew teow BM..apa lagi...2 pinggan beb...nk kata melantak tu tak laa sebab pinggan dia kecik2 sgt laa..heheh...lagi pun tgk badan laa beb..hehe..di tambah dgn suap si kakak yg makan banyak tu...
peh tu ingat nk kacau mak aku yg tgh ddk kat masjid ipoh berkursus.. tp mak aku kata tak boleh jalan2 kluar..laa..dan kemudian terus blk, sampai rumah kul 12 malam..anak2 aku penat sampai angkat kluar dr kereta pun tak sedar diri..tidorr terbukang...ibu depa pun sama...penattt....

JGN LUPA..TINGGALKAN JEJAK ANDA DI SINI YE..