Monday, November 30, 2009

6 NOV dan 26 NOV 2009


kek besday tuk laki aku yg amat aku sayanggg...


tarikh ni tarikh keramat laa bagi suami aku...ye laa besday dia...mana tak nya tiap2 tahun..ader ajer suppriseeee dari bini dia ni...bak kata aku tak jemu2 sambut besday laki aku...tiap tahun punya laaa..tp kali ni supriseeee aku tu.. awal sehari..sebabnya esok tu seawal pagi...laki aku ada temujanji dgn kilang adabiii..tak tahu aku hal kerja dia...so blk lak malam pulak penat nak nunggu aku pun pikir sambut besday dia 5hb NOV...dia blk dari KL..lepas mandi..bukak pintu ada supppppriseeee...dari anak2 dia yg dah bertandukk tu ngan bini dia still tak sudah berbaju kelawarrr....ecehhh kawan pun kata laa besday abg esok laa hr ni 5 lupa la tu..peh tu aku terangkan laa kat laki aku..then lepas dia fahammm kami pun melantak lerr...juadah yg aku bt tu... aku bagi hadiah...cam kami kawin2 dulu... set tali pinggang wallet..card holder...bajukemeja..seluar tie...stokin..dan kasutt..hehe..dengan harapan bila dia pakai dia takkan lupa kan aku...thn lepass aku bagi cincin...emas putih...siap taruk dalam gelass gitu..tp laki aku blk kerja terus minum air tu sampai hbssss peh tu..tak nampak kata ada cincin dalam tu.siam mintak tambah air lagi...last2 aku yg kena cakap..oiii tak nampak ke..ada cincin dalam gelass tu tension tul kaannnn..heheh
tp ada rasa sedikit sebanyak sedih di hatii aku ini.....
suami ku ini bukan jeniss romantikk!!!...ambik berattt pun aku tak pastiiii!!! sebabnya aku tak tahu sama ada dia tahu atau tak tahu yg besday aku 20hari lewat dari besday dia...dah laa tu tahun yg sama..kiranya besday dia 6 nov 1980 dan besday akuu 26 nov 1980....memang ini laa ceritanya..tiap2 tahunn tak de laa supriseee kedebukk gedebakkk tuk aku sampai berjanggutt laa tunggu...nk ucap epy besday pun aku yg kena ingatkannn...besday aku kali ni aku sgt2 berduka hati...siap nangiss lagi...dah laa ucap kata pun tak hadiahh lagi laaa soryy laa nk dapat....(kenapa ngan laki aku ni ye)..ada lagi tak laki2 sesiapa cam perangai laki akuu...
aku teirngin nk dapat hadiah bila bukak mata dari tidur ke...harammmm lerr... dah 3thn kami kawinn bukan ms kawin ms bercinta cintan pun sama...perangai dia tak dapat di ubahh dah kottt..dah laa wish tuk diri aku aku yg kena ingat kan..hadiah no laaa...dan aku sendiri kena ajak dia celeberate besday aku..pulakk.... alangkah sedinya aku..lepas kerja aku ajak dia g ipoh...tgk wayang..malangnya..tiket semua full..semua cerita penuhh...pergi semua panggung satu ipoh tu tak de..semua penuh..malang betull aku di saat2 harijadi ku...
bila pikir blk nk ajer aku kembali ke zaman aku ddk dgn mak ayah aku..zaman2 remaja aku..best sgt...yg serononya famly aku akan mengingati hari lahir semua adik beradikk dan tak lupa hadiah kenang kenangan...seronok sgt...
tak pe laa biar laa dia tak ingat tentang hari jadi aku..asalkan dia tak lupa hari mati aku nnt...cukupp....
apa pun, abg..tak kan baca n3 ini..walaupun dia tahu aku ada bt blog tuk dr kami sekeluarga.. kat sini... harap laa dia akan cakap "dia" mn link blog nk baca sat tulih apa hari ni..bertuahhh ooooo....
dan suatu hari nnt mungkin ia..mungkin tidakkkk...
alahaiii...layan laa kesedihan aku ini...

1 comment:

AmaN@AmiN said...

alahaiii akak kesianyer....
jangan risau... kiter sama ajer...
lie tu setempek sama mcm abg hafiz la...
mana nk ingat semua ni akak...
tp mujur la dia ingat nk beli makan kat kami ni ank beranak kat rumah...
xkata kat dia la... time birthday xingat... hari dia free dia bwk la g mkn ker, jln2 ker...
org niaga ni mmg dia punya pakiran lain laa...
sama2 la kita doa agar kita bahgia selalu... AMINNN...

JGN LUPA..TINGGALKAN JEJAK ANDA DI SINI YE..