Tuesday, July 7, 2009

AKU KENA MARAH

semalam..g klinik...besa laa amalan setiap awal bulan bawak adani g timbang dan bawak kakak g minum ubat cacing... pagi2 aku dah congok kat depan klinik 7.45 pagi sampai aku tgk dah ramai org...depat 10 org..dalam hati habiss laa aku... kena rebutt ni... turun kereta aku siapkan diri untuk berebut ltk kad kat klinik tu..besa laa kalau tak... jam 12tgh hari pun tak sudah... laa jawabnya.. kul 7.55 pagi misi dtg tolak pintu..apa lagi..dgn tak rasa malu dan segan..aku dan kaum ibu2 yg lain berlari2 anak... menuju ke tempat letak kat..kunun nk dapat no 1 laa..semua berlari2 anak... tp aku beria2 lari laju..wakakaka kelakar..korang bayang kan laa aku lari... gegarrrrr klinik heheh.. huh terroorr jugak dapat no 2..heheh no satu orang laki laaa.. bapak budak mana entah..ceh... dalam hati heheh aku laa juara wanita heheh...
pastu mai turn aku...timbang adani...ermm dalam hati biorr laa naik timbang nyer sikit pun jadi laa.. tup..tup turunn 0.02kg... dari 6 kg tinggal 5.98kg.. apa lagi graff carta pertumbuhan baby pun turun laa dan color merah...misi line unggu tu still senyum aje tak marah lagi... tak berani lagi kot..tak de pangkat kott.. pastu giliaq qaseh lak timbang.. cam biasa laa kakak cermelang... naik memanjang tak pernah turun...15kg dah.. pastu step dua.. kena jumpa misi line biru tu..sama doktor... sampai turn aku masuk ngan 2 org anak aku... misi tulih2..dalam kad tu..pastu..dia tgk graff berat tu.. ermm pe lagi... star nk sembur aku..tp misi tu sempat minum air dulu hehe kelakar.. pastu dia cakap..awat ni tak bagi anak minum ke.. ke mak malas bagun malam bagi anak minum... berat turun ni. sepatut nya naik.. mcm mn blh jadi mcm...ni yg saya tak suka ni kalau baby berat turun nanti saya yg kena marah dengan doktor seba tak bagi ceramah penjagaan bayi yg betul pada awak..
  • misi : minum susu apa ni?
  • aku : campur...
  • misi : kerja ke?
  • aku : ye laa kerja tinggal budak kat rumah pengasuh..
  • misi : ini laa dia kalau mak2 bekerja, macam ni laa jadinya, kamu tak reti jaga anak ke..tp anak dah dua kan... tak reti jaga lagi ke..tido lerr ni...
  • aku : dah panass dah ni....
  • misi : saya tak suka laa org mcm kamu ni..suka tak ambik berat pasal anak.. asal tinggal kat pengasuh.,.tinggal teruss.. bukan nk g tgk2..tgh g laa tgk susu kan..kalau ye pun anak kurang minum susu lembu tu...
  • aku : misi...misi ingat saya suka ke anak saya kurus slim dan kering mcm tu..saya nk buat mcm mn..dah dia tak minum..dia demam 2minggu lepass minum tak lalu..takkan nk sumbattt sumbat teruss kot.. pulak tu budak tu cam lapar nk makan aje..misi tak kasi makan..habisss sabar laa bulan ni saya cuba laa,. yg nk marah saya tak tentu pasal ni kenapa..tak boleh cakap elok2 ke..pagi2 dah nk bebel..... ingat saya suka2 ke nk bagi anak saya mati kering... asyik cakap tido2..tido...2..huhu aku ni bab nk marah balik kalau kena gaya cam ni laa jadi nyer.. misi tak rasa apa yg saya rasa.... menyesal saya datang hari ni sebab.. misi cari gaduh dengan saya... kat depan tu 7 S laaa sopan sayang senyum laa tp hampeh...
  • misi : diam dan terus tulis kad... dan pas pada aku...
  • aku : blah terus g makmal cucuk anak aku..
geram betul laa aku..bab2 dia kata kerja aku tido aje.. sapa ada ank tau laa malam tido tak lena..kejap bangun tgk anak ...tikar pampers..buat susu..kejap2 anak sorang lagi pulak nagis... kejap..anak sorang lagi berak laa..memang tak lena tidor..kalau pencuri datang rumah pun insyallah aku rasa aku buleh sedar... hampeh punya misi..aku ingat muka ko... dok cakap aku membuta aje...
sedih sedih aku..lepas g klinik aku ambik mc...ada hal famly sikit...(dengan tiba2) pastu aku tgk adani pun mcm tak sihat aje..ye laa br lepas kena cucuk...asyik merengek aje..so aku pun g klinik azlina... mintak mc... cakap sakit kepalaaa..huhu sakit kepala kena marah ngan misi dan marah pada misi..ganaazzzzz...
  • ada kisah di sebalik berat turun ni..nnt laa aku cerita pada entry akan datang.. mula ingat tak nk cerita tp..tak pe untuk kawan2 semua beringat dan berjaga2..supaya tak terkena mcm aku dan adani...
  • *** sekarang aku nk tanya mama..ibu...mak..budak ni... ada cara ke nk bagi baby punya berat naik....pening laa...

5 comments:

azrin said...

elok ko sound mcm tu..kite ni mak dorang tahula kite..suka hati je..kite ni tdo lg tak cukup adela...

MAKCIK REHAN said...

cilaka punya misi!

berani dia sound ko mcm tu ekk... kalau aku, dan2 tu aku angkat anak aku, blah terus. tak kuasa nk cucuk ke hapa. ingat kitani sedap2 tido membuta tgh2 mlm!

Azlina Ibu Alisha said...

WO..BETUL PNYER MARAH..
KURENG NYER MISI..
HUHU BIARLA GENG TEMBIKAI MNJADI SLIM SHADDY....

Azlina Ibu Alisha said...

huhu,daku pon marah nih..
biarkan geng tembikai dgn the real slim shaddy nya..

kakyong said...

kakyong punya stail, kalo timbang turun, kakyong buka mulut dulu sblm misi buka mulut.. awal2 dah ckp anak baru baik demam...

JGN LUPA..TINGGALKAN JEJAK ANDA DI SINI YE..