Monday, July 27, 2009

JALAN- JALAN KOTA KUCHING

cat.... banyak kuching ni..tapi... yang ni aje yg dapat snap...
adik beradik sepupu sepapat..bujang senang..


ni kawasan waterfront....


tempat bersejarah di kuching... apa ke namanya..aku pun tak tau




ni dewan persidangan... cantik sgt2...
19 julai...kami sekeluarga ke Kuching..saja ikut suami ku yg ada sikit kerja di sana.. aku pun ambik ke sempatan laa ikut dia.. takut jugak..dengan H1N1 ni tapi tawakal aje laa.. sampai kat airport LCCT.. semua org bertopeng. sampai QI pun kata "ibu naper eka..akit mulut ke..???" tak laa "eka takut.. dapat sakit selsema babi...huhu...
pengalaman betul masa nk pegi... kan aku ada cerita pasal jiran aku ni nk kenduri pada tarikh yg sama kami ke kuching.. flight kami kul 3.. banyangkan laa 12.30 br nk bertolak dari Langkap.. laki aku nk sgt pegi kenduri tu.. haaa apa yg jadi...
2.30 petang kami br sampai LCCT.. bila check in.. sampai kat tempat bagasi.. org tu kata dah tutup..terpaksa laa angkut barang2 sendiri.. dengan beg besarnya.. stroller lagi..beg kecik2 lagi..jenuh jugak laa..
sampai aje balai berlepas.. kami tak makan apa2 laa sebab kenyang dek nasi kenduri lagi.. tak lama tu masa tuk kami berlepas tiba.. sampai nk naik flight tu barang kami semua sangkut tak boleh naik kargo.. katanya dah lambat.. kena bawak naik kot tempat penumpang.. dan kena denda sebab di angkut naik bahagian penumpang... laki aku kata tak pe.. janji lepas.. 1jam 45 minit dalam pesawat air asia.. adani dengan baiknya tidor sepanjang perjalanan begitu juga dengan kakak...
aku pun sempat laa terlelap..dek letih bawak barang td.. turun barang dari pesawat kami di denda rm200 sebab hal beg td...(laki aku tak bising laa duit dia melayang sebab dia yg salah..hahahaha) sampai di kucing pekena HOT MEE kat AIrport Kuching..mak ai... semua mahal2..tp tak pe laa laporr punya pasal..hantam jugak laaa... kemudian ambik taksi ke River bank suite kat bandar kuching..
heheh apa yg aku nk tergelak bila mata jam..br kul 6.30petang tp dah gelap cam 8.00 malam... eh..jam mati ke...heheh buat2 batak!!!!


4 comments:

mummy Aqil said...

bestkan g kuching.. mkn 'midin' x? ala2 pucuk paku kat sni. byk ke borong kek lapis? xsbrnya daku nak g kuching lgk bln 10 nnt. hehehe....

Naz-Segalanya disini said...

wah wah..besan n menantuku melencong ke miow city ek?apa yg best kat sana kak?barang murah ke mahal?

QIQA said...

alaa mana ada makan midin..ayam penyet semua tak makan..tak pandai nk cari..laa tak de sapa nk tulun2 tunjukkan..kalau tau mummy aqil dah besa pi..boleh angkut..mummy aqil dan aqil sekali..hehehe...aikk alisha jgn panass ye...

QIQA said...

boleh laa naz..syok laa tgk tempat org..barang pun murah..best shoping beg sarawak...hehe

JGN LUPA..TINGGALKAN JEJAK ANDA DI SINI YE..